Nieuws

Raad de Locatie 2014

Verkenners Algemeen Niels
13 Juli 2014

Met de dagen die steeds langer en warmer worden, de scholen die langzaam richting een einde gaan en de ijssalons die weer open zijn, mag het wel duidelijk zijn. De zomer komt er aan, en met de zomer; het zomerkamp. De leiding is al weer een hele tijd bezig om een super tof zomerkamp in elkaar te draaien.... maarja, waar? Dat is en blijft natuurlijk de vraag, alhoewel... Er zal dit jaar weer raad de locatie gespeeld worden. Via hints op deze pagina kunnen jullie er als verkenners in de komende 8 weken achter komen waar wij dit jaar op zomerkamp gaan. En .... niet voor niets! De winnaar zal een leuke prijs krijgen. Het zomerkamp is inmiddels geweest, de rode tekst geeft de uitleg van de hints.

L

Lekker Kleien!

Welpen Algemeen Peter
5 Juli 2014

Dat was hem dan, de laatste normale opkomst van het seizoen. Over twee weken begint het zomerkamp al weer en daarmee ook de vakantie.

We begonnen vandaag met een speciale gebeurtenis: Alle nieuwe welpen zijn officiëel geïnstalleerd en iedereen heeft nu een compleet uniform. Alles er op en er aan gespeld. Welkom bij de groep!
Na de installaties deden we een nieuw spel dat Shere-Khan had gevonden: "Barra manteiga". Een tikspel uit Brazilië.
Daarna hebben we het grootste deel van de opkomst lekker zitten kleien: iedereen een bolletje en dan flink kneden tot het zacht is. Je mocht er mee doen wat je wilde, maar een leuke suggestie was om buiten wat mooie bladeren of andere dingen te zoeken en daar dan een afdruk van te maken in de klei. Zo zijn er heel wat mooie blaadjes vereeuwigd. En er zijn ook een paar ontzettend leuke andere creaties gemaakt. Zoals een klei-satéprikker-brug of een heuse dierentuin van klei.

HMG-TV

Welpen Ochtend Daniel
24 Juni 2014

Om in de sfeer van het WK te blijven begonnen we de opkomst met een voetbalspel in het bos. Met het spel werden er duo's gemaakt die een eigen doel kregen. Indien er bij jou doel gescoord werd, dan moest je wisselen met het volgende team. Het doel was dus om zo lang mogelijk in het spel te blijven. Nadat iedereen lekker was opgewarmd konden we gaan beginnen met het grote spel.

Het doel van dit spel was om het dagprogramma van een TV-zender (HMG-TV) te vullen met allerlei kinderprogramma's. Dit waren geen hedendaagse programma's maar oude programma's die de leiding vroeger keek. Dit zorgden voor een groot gehalte van nostalgie bij de leiding. Zo konden programma's zoals: Tom & Jerry, Ducktales en Johnny Bravo verdiend worden door een opdracht uit te voeren. Bij deze opdrachten werd de kennis van (hedendaagse)programma's op de proef gesteld. Door deze programma's vervolgens slim in te delen konden punten verdient worden waarbij het team met de meeste punten (vanzelfsprekend) de winnaar was. Het spel bleef tot het einde spannend, want de scores gingen nek-aan-nek op. Uiteindelijk bleef team 1 als winnaar van het spel over.

De foto's zijn zoals gewoonlijk te vinden onder het "Foto's" menu.

Waterrace

Welpen Ochtend Peter
14 Juni 2014

We begonnen de opkomst met een potje Iemand is hem - Niemand is hem, lekker actief!

Toen we flink afgemat waren begon de grote activiteit van de opkomst: Een race om zo veel mogelijk water uit een grote voorraad, in je eigen emmer te krijgen. Onderweg waren vier obstakels en elk nest had zijn eigen emmer bij elk obstakel
1). Met een natte spons lopen, van de grote vooraad naar de eerste emmer.
2). Waterbalonnen vullen bij jouw eerste emmer en overgooien naar de tweede emmer.
3). Als je genoeg water had verzameld: Met een tuinslang je water overhevelen over een muurtje heen, naar de derde emmer.
4). Via een kabelbaan met een klein emmertje er aan, je water vervoeren over "de grote afgrond", naar de laatste emmer.
1). 2).
3).

Stook je land op(komst)

Verkenners Ochtend Robin
1 Juni 2014

Het was zaterdag een prachtige dag, maar boven het HMG-terrein stegen 's ochtends dikke rookwolken op. De verkenners waren (in vier groepen, elk onder hun eigen vlag) begonnen om de machtsverhoudingen te bepalen. Uiteraard kon dit niet anders dan door elkaar land de beschieten met katapulten en zoveel mogelijk chaos onder de inwoners te stichten. Voordat de oorlog kon beginnen moesten er natuurlijk landen gebouwd, vlaggen gehesen en enorme schietwerktuigen afgesteld worden.

Als je door een tegenstander aangevallen werd, kon je bij de NAVO om geld vragen, zodat je bij een handelaar bluswater kon kopen. Als je zuinig genoeg was met het water, had je zelfs geld over nog nog gevaarlijkere wapens te kopen en deze over de vijand uit te storten. Aan het einde van de opkomst was er niet anders over dan vier rokende puinhopen en het is nog altijd onduidelijk wie er nu eigenlijk gewonnen heeft.......Wordt vervolgd!