Verkenners Zomerkamp

Verkenners Algemeen Niels
12 Juli 2017

Dag vijf, we zitten alweer halverwegen ons zomerkamp. Terwijl ik dit typ liggen de verkenners in het zwembad, of ze gaan van de glijbanen, of ze zitten te lunchen. Het is vandaag een relaxed dagje, en dat mag ook wel. We hebben er al vier volle dagen opzitten.

Zaterdag
Vroeg opstaan, vroeg vertrekken, vroeg aankomen, dat was het streven. Die eerste twee zijn redelijk gelukt. Die laatste niet zo heel erg goed. Fietsen duurt altijd weer langer dan de bedoeling is, zeker wanneer de verkenners bij situatie 5 (van de 100) al verkeerd fietsen. Het weer zat ook niet mee hoor. Het was warm en zonnig. Veel drinken en goed smeren is eigenlijk de enige oplossing. Bij aankomst op het terrein moeten de tenten nog worden opgezet. Daarna is er natuurlijk de traditionele eerste maaltijd: soep, met brood en sla. Daarna de afwas, kampraad en naar bed.

Zondag
Na gister al de tenten te hebben opgezet was het vandaag de beurt aan de keukens. Dit ging best wel goed dit keer. Binnen de afgesproken tijd stonden de keukens. Dat betekende dat we genoeg tijd hadden voor het middagprogramma: de kampdoop. Dit jaar werd er weer een flinke groep gekampdoopd, waaronder twee leiding. Over de inhoud van de kampdoop kunnen we natuurlijk niks vertellen (want dan kunnen we dat volgend jaar niet meer doen) maar we hebben er weer een hele groep gedoopte bij. Om de dag compleet te maken werden de verkenners midden in de nacht wakker gemaakt voor de dropping.

Maandag
Na de dropping sliepen we vandaag natuurlijk uit. Vandaag was sowieso een wat relaxtere dag. 's Ochtends werd er een beetje rondgekeuteld. 'Middags gingen we ons terrein pimpen met helikopter netten, hangmatten en schommels. Stuk voor stuk perfecte plekken om lekker te chillen. Vandaag was ook de eerste dag dat we een beetje bijtijds naar bed konden.

Dinsdag
Dinsdag ochtend stonden er diverse workshops op het programma. De verkenners konden leren hakken, tas inpakken en instellen, efficiƫnt koken en nog veel meer. Er waren drie rondes en in elke ronde konden de verkenners een workshop kiezen. De workshops waren zo vormgegeven dat ze zowel leuk als leerzaam waren. 's Middag gingen we naar het centrum van Eindhoven voor een hunt. Natuurlijk was daar ook de mogelijkheid om je zakgeld uit te geven en dus was er op weg naar Eindhoven een smokkelgeld controle. Naast zakgeld kregen de verkenners per patrouille ook budget om hun eigen avondeten te kopen. Zodoende aten er twee patrouilles pannenkoeken en twee patrouilles hamburgers. Na het eten werd er een spel afgestart. Tijdens het spel werden de patrouilles echter weggehaald uit het spel voor een tweede dropping. Dit maal op de grens tussen Belgiƫ en Nederland.

Woensdag
Na weer een veel te lange nacht bestond het ochtendprogramma vandaag uit uitslapen en (door de stromende regen) naar het zwembad in Eindhoven fietsen. Inmiddels is het weer droog, dus we kunnen straks droog terug naar het kampterrein. Daar gaan we vanavond vroeg naar bed, er staan nog vijf drukke dagen te wachten.

Niels