Verkenners Zomerkamp deel 2

Verkenners Algemeen Niels
18 Juli 2017

Het is vanochtend 9:00. Ik lig wakker in mijn bed, maar hoef er niet uit. De verkenners hoeven niet wakker gemaakt te worden, het ontbijt hoeft niet klaar gezet, en op wat wasjes draaien na hoef ik vandaag helemaal niets. Ja, het zomerkamp is voorbij. Hoewel dit wellicht als een klaagzang klinkt heb ik (en met mij alle andere leiding) 10 geweldige dagen achter de rug. Bij deze een korte update van de tweede helft van de week. (van de verkenners zal voorlopig niet heel veel meer los komen dan "leuk")

Woensdag
's nachts hoost het. De leidingtent blijkt lek, net als de uilen tent. Iedereen wordt klam (of zelfs gewoon nat) en koud wakker. Toch fijn dat juist vandaag het zwembad op het programma staat. Na een flinke fietstocht door nog steeds regen klaart het bij aankomst bij het zwembad volledig op. De rest van de dag spenderen we in het zwembad en aan het einde van de dag fietsen we droog weer naar huis.

Donderdag
Op donderdag ochtend krijgt het kader de opdracht om een tas in te pakken om een nacht ergens anders te overnachten. Na ontbijt, inspectie en vlag worden de groepsfoto's in de kampshirts gemaakt. Daarna vertrekt het kader voor een 20km lange route naar de Malpiesche Bergen. Van de route blijkt helemaal niets te kloppen, maar dat maakt de route des te avontuurlijker.
Waar het kader het zwaar had had het niet kader een relax dag. Lekker doen wat je wilt en verplichte siësta

Vrijdag
Het kader ging vandaag via het ov naar Eindhoven om daar een escape room te doen. Ze werden een uur opgesloten en moesten ontsnappen. Ze hebben net niet weten te ontsnappen. Als leiding hebben we echter elke handeling kunnen volgen via het scherm waarop de staf mee kijkt om hints te geven. Erg leuk om te zien.
Ook vandaag kreeg het niet kader de tijd om uit te rusten. Daarnaast zorgde het niet kader voor het eten, waardoor het kader bij thuiskomst lekker kon uitrusten en zich om het eten geen zorgen meer hoefde te maken. Ook was er nog tijd om van de kabelbaan te gaan of lekker te klimmen.

Zaterdag
Vandaag was het tijd voor "één tegen allen". Hierbij kregen de verkenners 12 uitdagingen. Eén daarvan hadden ze vrijdag tijdens het kampvuur mogen laten vallen, één daarvan mocht mislukken. Lukt het ze om 10 uitdagingen te halen, dan zou de leiding koken. Helaas voor de verkenners lukte dit niet en moesten ze dus zelf pannenkoeken bakken.

Zondag
Vandaag was het al weer tijd om ons kamp af te breken. Eerst werden de keukens afgebroken (waarmee de verkenners door dit snel genoeg te doen een toffe activiteit voor het volgende seizoen hebben verdiend). Na de lunch werden ook de keukens afgebroken. Aan het eind van de middag begonnen we met de BBQ. 's avonds, of eigenlijk 's nachts, hadden we nog een supertof sluipspel dwars door/over de heide.

Maandag
De grote terugreis. 's Ochtends werden de laatste dingen afgebroken en werd nog even gespeeld in het net dat de leiding had opgehangen en toen was het al weer tijd. Het zomerkamp zit er op...

Niels