Verkenners zijn apen.

Verkenners Algemeen Ross
18 Maart 2014

Gaarne aanzetten op de achtergrond alvorens te beginnen met lezen: http://www.youtube.com/watch?v=MK6TXMsvgQg&hd=1

Feit: Er wordt vaak gezegd van de verkenners dat het soms een stelletje apen zijn. Deze keer was dit ook echt van toepassing: we gingen namelijk apenkooien! De jongens mochten zelf weten wat ze wilden bouwen. De ochtendverkenners hadden al een deel van de apenkooi baan gebouwd uit oliedrums, netten, pionierpalen en pionnen en het was aan de middagverkenners om de baan te pimpen en uit te bereiden.

De leiding had rond de lunch al een deel gebouwd met driepoten en een net waar je in kon zitten, maar het kon natuurlijk veel gaver! Elke patrouille ging er op uit om de berging en het palenhok te plunderen van alles wat er ook maar een beetje bruikbaar uitzag.

Na een kort overleg  waren de verkenners er over uit. Biohazard-oliedrums, netten waarmee men vroeger boobytraps bouwde, alles kwam tevoorschijn uit de diepste krochten van het gebouw.  Terwijl de vogelspinnen op zoek gingen naar een nieuw heenkomen, waren de verkenners druk in touw (get it?) om alles in de bomen te hangen.
Het duurde niet lang of de oer-geluiden klonken weer door het bos, ondersteund door de welbekende ‘Benny Hill  Theme’ (zie link bovenaan). De leiding denkt ook aan alles en had dus de boxen buiten gezet, tot groot vermaak van iedereen behalve de verkenners zelf, die ondertussen aan het balanceren waren op hun zelfgebouwde parcours, heet op de hielen gezeten door een tikker.

De uiteindelijke telling bedroeg meerdere rondes, waarvan 2 met leiding als tikker, een valpartij die uiteindelijk bleek mee te vallen en talloze verkenners die de muzieksmaak van de leiding niet meer kunnen horen, tot volgende week!

Ross