VT Toren Bouwen

Voortrekkers Ross
21 Januari 2019

Afgelopen zondag ging de VT weer goed ouderwets Pionieren. Dit is een sport die ouder is dan scouting. De Oude Egyptenaren wisten al wat het was, de Romeinen legden al kruissjorringen en de Oude Kerk stond ooit in de houten steigers in de late middeleeuwen.

In voorbereiding voor het IJsberenweekend gingen we een toren bouwen. En waar kan dit beter dan in de duinen? Want niets is mooier dan de Soester Duinen op zondagochtend! Terwijl hondeneigenaren wanhopig roepend rondliepen, en een man op blote voeten vuur kwam halen en kinderen verdwaald uit het bos kwamen zetten, pionierden wij ijverig door.

Het duurde niet lang of er stond al een aardig huis voor Barbie. Want Barbie is dat jaar het thema van het IJsberenweekend. Met Barbie bedoelen we natuurlijk de pop die meisjes al generaties lang onzeker maakt over hun uiterlijk en niet de beruchte oorlogsmisdadiger uit Nazi-Duitsland.

Na een overheerlijke lunch die elk welpenleidingteam jaloers had gemaakt gingen we nog even door en kon tot slot de HMG vlag erin gehesen worden. Het bouwwerk is uiteindelijk voorzichtig in delen uit elkaar gehaald om volgende week weer in elkaar te zetten.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het huis van Barbie? Kom dan volgende week kijken bij het IJsberenweekend en aanschouw dit mooie bouwwerk! Denk je het zelf beter te kunnen? Kom dan op 22 juni naar Soest om mee te doen aan het NK Pionieren!

Ross