Kookwedstrijden 2021

Verkenners Algemeen Niels
17 April 2021
“De Don, de grote baas vraagt jullie allemaal om ter eren van een niet nader te specificeren overwinning een feestmaal te bereiden. Op 17 april verwacht de Don een driegangendiner geserveerd aan hem en een aantal van zijn grootste vertrouwelingen. Uiteraard mogen jullie ook voor jezelf koken. Weet wel, de Don is niet snel tevreden en om de kleinste fouten kunnen er koppen rollen. Deze maaltijd kan het verschil zijn voor jouw afdeling binnen onze maffia organisatie om door te breken tot de top of voor altijd het vuile werk te moeten blijven opknappen”

Vandaag was het zo ver; de afsluiting van de patrouille wedstrijden door middel van de kookwedstrijden. Een driegangendiner dat door de patrouilles werd bereid om vervolgens door de leiding (euh... ik bedoel natuurlijk de Don en zijn gezelschap) kritisch te worden beoordeeld. Om 15:00 startte de opkomst met vlag en het maken van foto's voor de 4 mei herdenking van dit jaar. Daarna kon het koken van start gaan. Normaal doen we dat binnen, maar omdat het mooi weer is en we liever niet met 30 verkenners binnen rondlopen werden de kookeilanden buiten de patrouillehoeken opgesteld. Zo had elke patrouille een kookplek buiten, en in hun patrouillehoek een voorraadkast en dinertafel.

Het thema van deze kookwedstrijden was Maffia en dus verschenen in alle keukens al snel de Mozzarella en tomaat, diverse pastasausen (de één succesvoller dan de anders zo bleek later) en zelfs de oven werd door sommige patrouilles gebruikt. Natuurlijk ging de jury ook gelijk grondig van start, want naast een lekkere smaak is het natuurlijk belangrijk dat alles ook hygiënisch is bereid. Handen gewassen, een schone werkplek, juist materiaalgebruik, een goede taakverdeling; alles speelt mee om uiteindelijk die felbegeerde prijs te winnen!

Stipt om 17:00 wilde de Don en zijn gezelschap eten. Voor de gelegenheid was in het midden van het hok een eettafel zo opgesteld dat het gezelschap onderling voldoende afstand kon houden. Als snel bleek dat "ongeveer een kwart portie per leiding" niet voor elke patrouille even goed was gelukt. De Don hoefde absoluut niet op een houtje te bijten zo veel kreeg zijn gezelschap opgediend. Voor een nieuwe gang moest dan ook alles eerst worden afgeruimd. Aan de Don en zijn gezelschap nu de taak om alles te proeven en te beoordelen, het blijven tenslotte wedstrijden.

Na de afwas en het corvee was het tijd voor de score, en wat was het spannend. De kookwedstrijden werden met slecht twee puntjes verschil gewonnen door de valken. Deze winst maakte de score voor de patrouillewedstrijden nog spannender. Deze werden uiteindelijk met één punt extra gewonnen door de Arende. Uiteraard was de Don zo vrij om de prijzen uit te delen.

Meer foto's

Niels