Wat is de HMG?

De Hopman Masselman Groep: een begrip in Soest

De HMG is een jongens scoutingvereniging liggend aan de Sparrenlaan in Soest. Wij zijn een jeugdvereniging waar elke week, door de leiding, een verrassende en afwisselende opkomst wordt georganiseerd.

Al ruim 70 jaar bestaat de HMG en zal voor velen in Soest geen onbekende meer zijn. Onder meer het IJsberenweekend, dat de HMG iedere winter voor zo'n 400 scouts uit de omgeving organiseert, heeft de nodige publiciteit gehad.

Een grote en dynamische groep

Op dit moment heeft de groep ongeveer 100 leden in leeftijd variërend van 5 tot meer dan 25 jaar. Bijna alle activiteiten vinden op zaterdag plaats op ons terrein aan de Sparrenlaan in Soest-Zuid, waar twee grote clubhuizen staan. Ons nieuwste gebouw is een modern stenen gebouw met twee grote lokalen, een ruimte met een bar en een grote professionele keuken. Dit gebouw ligt verzonken in het terrein en heeft een glooiend grasdak. Ons andere gebouw bestaat uit één groot lokaal met eigen sanitair en grote keuken. Het terrein zelf ligt in het bos aan de rand van de Soester duinen. Een ideale locatie is voor het organiseren van spelen, uitzetten van puzzelroutes en houden van kampen.

Speltakken

De HMG bestaat uit vijf leeftijdsgroepen, die we speltakken noemen. Er zijn vier speltakken voor kinderen (alleen jongens) en één voor leden van 18 jaar en ouder. De jeugdspeltakken zijn als volgt verdeeld: De jongste groep (5 tot 7 jaar) bestaat uit bevers. Daarna komen er twee hordes met welpen (7 tot 10 jaar) die gevolgd worden door een troep verkenners (11 tot 15 jaar). Tot slot zijn er dan nog de rowans (15 tot 18 jaar).
Interesse? Lees dan verder >>

De vrijwilligers in de groep

Er zijn uiteraard al veel vrijwilligers bezig om dit alles te kunnen realiseren. Tegelijkertijd is er ook altijd plaats voor nieuwe enthousiaste leid(st)ers die de bestaande ervaren leidingteams kunnen aanvullen met frisse ideeen en energie. Leid(st)er zijn bij de HMG houdt in dat je, samen met de anderen van het team waar je deel van uitmaakt, een groep kinderen een leuk, eigentijds en spannend programma bezorgt. Tijdens de opkomsten begeleid je de kinderen en ben je (mede-) verantwoordelijk voor wat zich er afspeelt. Weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp maken het helemaal leuk! Hebben we jouw interesse gewekt om leidinggeven te gaan bij de HMG? Lees dan verder >>