De leeuwengarde

De leeuwengarde is een speltak van de Hopman Masselman Groep. Deze speltak is op 1-1-2016 opgericht vanwege de vraag van vele (oud)HMGers die graag af te toe weer samen een toffe opkomst willen hebben en bij de HMG betrokken willen blijven.

De speltak heeft zo'n 35 leden in de leeftijd tussen de 25 en 60 jaar. De speltak staat open voor alle oud-scouts die hebben bijgedragen aan de HMG in wat voor vorm dan ook. Dat kan bijvoorbeeld als jeugdlid zijn geweest, als leiding, als bestuurder of lid van commissie die een event heeft georganiseerd. De leeuwengarde is er voor leden die wat meer geld te besteden hebben dan de VT leden. De startleeftijd is dan ook niet strikt maar meer afhankelijk van interessegebieden en financiële ruimte.

De groep maakt ieder jaar in september een programma-agenda voor het komende jaar. De onderdelen worden door verschillende leden uitgewerkt. Zo ontstaat een gevarieerd programma met voor iedereen wat wils. Met zowel toffe uitjes en challenges als spellen of scoutingtechnieken (koken, route, bouwen etc.) We streven er naar elk jaar een stedentrip te organiseren van 3 of 4 dagen. In 2017 bezochten we Wenen, In 2018 Lissabon, In 2019 Furstenau en Düsseldorf. In 2022 gaan we weer, en nu naar ...(verrassing).

Ben je geïnteresseerd om je aan te sluiten bij de Leeuwengarde, neem dan contact op via het contactformulier.