Scouting: Samenwerken,

vermaak en vriendschap

Nieuws

Zwarte Piet training

BeversBram

Sinterklaas is weer in het land.
Ook de bevers weten dat.
Het verhaal van Sinterklaas is weer erg frappant.
En van de pepernoten gaat iedereen weer plat.


De bevers bedachten wat een zwarte piet allemaal deed.
Cadeautjes inpakken en lopen over de daken als een atleet.
De bevers wilden ook pieten worden.
Verschillende uitdagingen in de juiste volgorden.

Niet alleen cadeautjes maar ook elkaar.
Oefenen met lopen over de daken deden de bever zeer goed.
Balanceren op grote hoogte trotseren ze met mannenmoed.
En tijdens verstoppertje waren alle bevers onvindbaar.

Weer een heerlijke dag waar de bevers konden losgaan.
Een moeilijk parcour afgelegd, helemaal zelf gedaan.
Dan gaan de bevers weer naar huis, zeer voldaan.
En als laatste roetsjen van de kabelbaan!

Beverquote van de week: "Laten we al het pakpapier naar het pietenhuis brengen!"

Lees verder

Australie andersom dag

Welpen MiddagAuke

Vandaag begonnen we met de eindvlag meteen de uitslag van het spel. Daarna gingen we 4 vakkensleepspel spelen.
Daarna ging we limonade drinken en kregen we de uitleg van het spel. Daarna gingen we bij het spel vliegroutes maken in Australië; het land waar Kaa naartoe gaat. Het was wel koud buiten. Daarna gingen we corvee doen en daarna begin vlag met de australische vlag. Daarna was er een afscheidsfeestje voor Kaa.

Nest Bruin

PS: De leiding heeft voor de opkomst geweldig lekker geluncht. Mees heeft met het koken van een lekkere warme lunch zijn insigne koken gehaald.

Lees verder

Regio bever opkomst

BeversBram

Twee keer per seizoen wordt er vanuit de regio een activiteit speciaal voor alle bevers in de regio georganiseerd. In het centrum van Leusden troffen de bevers een tovenaar aan. Hij zei dat er een ongeluk was gebeurd, alle figuren uit zijn spreukenboek waren ontsnapt! Aan de bevers de moeilijke taak om alle figuren te vinden!

Er waren dieren, heksen, een bakker, een levende wortel en nog meer. Overal in het centrum waren er vreemde wezens te zien. De bevers moesten eerst elk figuur vinden, dan kregen ze een stempel als bewijs dat ze dat figuur hebben gevonden. Ook moesten ze alle kleuren van de figuren in de juiste volgorden zetten.

Toen alle figuren waren gevonden probeerde een aantal figuren nog een keer te ontsnappen! Heel stilletjes moesten de bevers weer op zoeken totdat alle bevers zich hadden verzameld bij het ontsnapte figuur. Als laatste hebben de bevers nog een spelletje drie is teveel met allen figuren gespeeld.

Lees verder

Hut bouwen en kussengevecht!

BeversBram

De bladeren zijn gevallen. Er liggen takjes op de grond. De eekhoorns verzamelen nootjes. Het is herfst! De bevers zijn het bos in gegaan om een grote hut te gaan bouwen!

De bevers ging enthousiast naar het bos. Het idee was om een grote hut te gaan bouwen, maar daarvoor moest je trainen want ze wilden hele bomen gaan optillen. Eerst een rondje langs de trimbaan dus. Na keihard te hebben getraind waren we klaar om een hut te gaan bouwen. Onderweg naar de locatie kwamen de bevers een andere hut tegen. Hier hebben ze lekker limonade gedronken.

Tijdens het bouwen van de hut begon het toch te regenen en zijn de bevers met een zeil boven hun hoofd terug gegaan naar de HMG. Daar binnen hebben ze nog een potje tafelvoetbal gespeeld, airhockey met pokerfishes, een sjoel toernooi en een kussengevecht gehad! Het was weer een heel avontuur!

Lees verder

Raad de Locatie 2019

Verkenners AlgemeenNiels

De dagen worden warmer en warmer... Dat kan maar één ding betekenen, het zomerkamp komt nu snel dichterbij.
Elk jaar gaan de verkenners op zomerkamp naar een tot dan onbekende locatie. Zo ook dit jaar. Althans, die locatie kan natuurlijk van te voren geraden worden. Via hints (elk weekend één) is het mogelijk om dit jaar onze zomerkamp locatie te raden. De persoon die als eerste de zomerkamplocatie raad wint zoals elk jaar een toffe prijs.
Laatst bijgewerkt: 13 juli 21:00

Lees verder