Scouting: Samenwerken,

vermaak en vriendschap

Nieuws

IJsberentocht 2020

Welpen Algemeen, Welpen Ochtend, Welpen MiddagYorick

Al een aantal weken geleden hebben de Welpen een gezammenlijke opkomst gehad met alle vier de Scoutinggroepen uit Soest.
Het bleek dat tijdens het IJsberenweekend er een UFO achter was gebleven. Om de UFO op te laten stijgen gingen de Welpen in groepjes opzoek naar de codes voor de cijfersloten van het koffertje waar de sleutel van de UFO in zat.

Lees verder

Bever Smoothies

BeversBram

Hoewel smoothies maken meer bij het voorjaar past, had Sjef de Kok nu hulp nodig met het maken! Hij kan er namelijk helemaal niks van!

De bevers kwamen boven in het beverlokaal. Daar stond Sjef de Kok druk aan het mixen. Hij zei dat hij een smoothie probeerde te maken met allemaal lekkere dingen. Slagroom, ketchup en chocomelk. Allemaal afzonderlijk lekker, dan moet het toch samen ook lekker zijn?

Lees verder

Ufo bouwen

BeversBram

Vorige week hebben de bevers ufo onderdelen gevonden in het bos. Glimmende schuiven en lichtstokjes. Deze opkomst gaan de bevers hiermee een ufo bouwen!

Als eerst gingen de bevers naar vogeleiland om daar een potje buskruiten te spelen. Hier aangekomen wilde de bevers als eerste in de bomen klimmen.

Lees verder

Aliens!

BeversBram

Het was voor de bevers even spannend afgelopen opkomst. Ze kwamen samen met papa of mama in de avond naar de HMG. Hier vertelde Professor Plof dat ze een stukje van een ruimteschip hadden gevonden! Hij ging samen met de bevers opzoek naar meer.

Professor Plof vertelde aan de bevers dat in het bos waarschijnlijk nog meer stukjes ruimteschip liggen. Samen met de bevers ging hij opzoek. In het bos vonden ze Louie. Hij vertelde dat daar een man was die meer over het ruimteschip wist, maar hij wilde niet praten. Hij kon wel met licht signalen geven. Professor Plof kan dat ook. Samen met de bevers vroeg Professor Plof aan de bevers waar er meer stukjes ruimteschip liggen. Toen ze vroeger wie de man was, rende hij opeens weg! De bevers zetten de achtervolging in. De man liet steeds lichtstokjes vallen die de bevers konden volgen.

Later kwamen de bevers aan in de duinen. Hier gingen ze een spelletje doen met de ouders. Iedereen kreeg een ballon over zijn/haar zaklamp. Dan krijgt het licht van de zaklamp de kleur van de ballon. Zo moesten de bevers zich verstoppen en moesten de ouders de bevers zoeken.

Lees verder

Nieuwjaarsinstuif

AlgemeenBram

Het nieuwe jaar is begonnen! Ook op de HMG is het feest! Dit is een groepsbrede opkomst, wat betekent dat alle jeugdleden van alle speltakken tegelijk opkomst hebben. Ze hebben een groot postenspel gedaan. Elke post was een andere manier van nieuwjaarvieren. Chinees nieuwjaar, Nederlands nieuwjaar. Weet jij hoe de Denen nieuwjaar vieren?

Die gooien zo veel mogelijk servies in de tuin van de buren! Waarom? Een oud geloof zegt hoe meer scherven je maakt hoe meer geluk je de buren wenst. Wel een hoop opruimen...

Lees verder