Scouting: Samenwerken,

vermaak en vriendschap

Nieuws

Raad de Locatie 2019

Verkenners AlgemeenNiels

De dagen worden warmer en warmer... Dat kan maar één ding betekenen, het zomerkamp komt nu snel dichterbij.
Elk jaar gaan de verkenners op zomerkamp naar een tot dan onbekende locatie. Zo ook dit jaar. Althans, die locatie kan natuurlijk van te voren geraden worden. Via hints (elk weekend één) is het mogelijk om dit jaar onze zomerkamp locatie te raden. De persoon die als eerste de zomerkamplocatie raad wint zoals elk jaar een toffe prijs.
Laatst bijgewerkt: 13 juli 21:00

Lees verder

Trebuchet opkomst

RowansYoup

Deze week hebben we met de rowans trebuchets lopen maken in de duinen.

Voordat we dat gingen doen moesten we uitleggen wat een trebuchet was en hoe hij werkt.
Het is een vrij simpel concept waarbij een gewicht een arm naar beneden trekt waardoor er een slinger met een voorwerp iets weg kan gooien.

Na de speluitleg begonnen de rowans meteen met sjouwen en bouwen.
Na bijna 2 uur achter elkaar te hebben gewerkt waren de eerste trebuchets af en konden deze getest worden. Bij het ene groepje was dit een groter succes dan bij het andere groepje...

Waar de trebuchet van de opkomst org bijna 50 meter haalde. Haalde een ander groepje -20 meter en sloegen ze een van hun palen van hun plaats waardoor alles omviel...

Lees verder

Voetbal op z'n rowans

RowansYoup

Vandaag hadden wij als rowans gepland om de duinen in te gaan en daar bunker trefbal te gaan spelen en met waterballonnen te gaan spelen, echter zat het weer niet mee en kon het gaan regenen en moest dit dus geschrapt worden.

Al snel kwam de opkomst organisatie op het geniale idee om de opkomst rondom voetbal te gaan doen, aangezien de Oranje Leeuwinnen ook speelde.
We begonnen de opkomst als gewoonlijk met het hijsen van de Nederlandse vlag en gingen daarna gelijk over op voetballen in het bos, maar dit deden we natuurlijk met een uitdaging. Het moest namelijk in vastgebonden duo's en op een heuvel. Na enkele kansloze doelpogingen kwamen we erachter dat dit niet geheel werkte en gingen we over op normaal voetbal op een heuvel...

Toen eindelijk een van de groepen had gescoord gingen we terug naar de HMG om verder te gaan met het volgende onderdeel en dat was met een kampvuurtje een waterballon te laten knappen die van een touwtje af hing. Dit ging erg moeilijk van start aangezien wij als rowans dachten dat je een kampvuurtje kon maken met een lucifer en deodorant. Dit viel enorm tegen en dus deden we het op de ouderwetse manier met houtsnippers en langzaam opbouwen.

Nadat alle ballonnen geknapt waren en we alles hadden opgeruimd gingen we over op voetbal kijken, dit was al gauw niets voor ons en gingen we daarom het rowanhok maar weer een keer schoonmaken en daarna sloten we de opkomst af met de vlag.

Lees verder

VT Glow in the dark golf en bierproeverij

VoortrekkersRoss

Dit weekend was het alweer tijd voor de ener laatste Voortrekker opkomst van het seizoen.

We gingen vandaag glow in the dark  golfen op de HMG. Menig HMG-er zal weleens een balletje geslagen hebben in de Duinen, maar heeft iemand weleens een balletje door of zelfs op het gebouw geketst?

Lees verder