HMG Verkenners

Wat doe je bij de verkenners?

Bij de Verkenners kun je terecht met een leeftijd tussen de 11 en 15 jaar. 
De opkomst begint met het hijsen van de Nederlandse vlag. Elke opkomst is weer anders. Scouting is heel veelzijdig. Zo kun je de ene week pannenkoeken gaan bakken, de week daarop een brug bouwen met palen en touwen (pionieren), dan weer een groot kampvuur bouwen, primitief kamperen, super toffe spelen in het bos, een dropping, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gedaan tijdens de verkenneropkomst. Tijdens de opkomst zijn we veel buiten. De HMG licht op een prachtige locatie met aan de ene kant bos en aan de andere kant Duinen waar we tijdens de opkomst vaak te vinden zijn. Daarnaast hebben we een clubgebouw speciaal voor de verkenners waar we lekker warm kunnen zitten tijdens koude of natte dagen. 

De opkomsttijden

De verkenners hebben elke zaterdag opkomst van 14:00 t/m 17:00. Mocht je een keer langs willen komen, dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier

Patrouille

Bij de verkenners word je steeds zelfstandiger. Je onderneemt veel activiteiten met je patrouille, een groepje verkenners met verschillende leeftijden. De oudste twee zijn de PL (patrouille leider) en APL (assistent patrouille leider), zij proberen er voor te zorgen dat het zo gezellig mogelijk is binnen de patrouille en zijn door hun leeftijd al ervaren verkenners die je tijdens de opkomst altijd en vraag kunt stellen. Natuurlijk doen we ook dingen in de met alle verkenners, maar je patrouille is wel heel belangrijk.

Op kamp

Naast de gewone opkomsten hebben wen een aantal keer per jaar een weekendkamp. Over het algemeen zijn deze kampen gewoon op ons eigen terrein aan de Sparrelaan. Tijdens zo'n kamp doe je een heleboel dingen met de rest van je patrouille, zo slaap je 's nachts gezamenlijk in een tent, kook je je eigen eten, loop je misschien wel een route of word je 's avonds gedropt. Zo'n weekendkamp heeft aangepaste tijden, maar dankzij de halfjaarplanning weet je altijd al op tijd wanneer er een weekendkamp of een andere bijzondere opkomst is. Daarnaast krijg je voor een weekendkamp altijd tijdig een mailtje met meer informatie.

Het seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met het Zomerkamp. Een kamp van 10 dagen op een terrein ergens in Nederland. Ook hier slapen we in tenten en koken we ons eigen eten. Daarnaast hebben we een hoop toffe spelen, maar is er ook tijd om lekker te chillen en een beetje rond te hangen in het kamp. Het zomerkamp is dan ook voor veel verkenners het hoogtepunt van het seizoen.

Nieuwsgierig?

Ben je nu nog geen lid maar ben je wel heel nieuwsgierig geworden. Kom een keer langs! of stuur een bericht