De bevers

Wat doe je bij de bevers?

Bij de bevers kun je terecht met een leeftijd tussen de 5 en 7 jaar.
Bevers houden vooral veel van spelen. We proberen dan ook zo veel mogelijk naar buiten te gaan. De mooie omgeving van het clubhuis met het bos en de duinen biedt daar ideale kansen voor. We doen rustige spelletjes, wilde spelletjes, sportieve activiteiten en spannende tochten, net waar de Bevers zin in hebben. In tegenstelling tot de meeste Scoutinggroepen werken wij niet met één bepaald thema. Vaak passen we het thema aan op een bepaalde tijd van het jaar, feestdag of gebeurtenis, zo is elke opkomst weer anders. Voor speciale opkomsten als het avondspel bedenken we een spannend thema met leuke verrassingen. Elke opkomst wordt geopend en beeïndigd met een speciaal ritueel.

De opkomsttijden

De HMG heeft één bevergroep, deze groep heeft elke zaterdag opkomst vanaf 10:00 tot 12:00.

Iedereen gelijk

Zoals elke speltak, hebben ook de Bevers hun eigen uniform, een mooie rode. Zoals iedereen op de HMG ook een een donker groene das.De spullen hiervoor zijn te halen bij de Scoutshop. Voor meer informatie kan je naar de leiding toe gaan.

Installatie

Iedere Bever mag drie keer vrijblijvend komen kijken (meedraaien met de opkomst). De eerste opkomst is natuurlijk heel spannend! Na de derde opkomst mag de Bever zeggen of hij wil blijven. Samen met de andere nieuwe Bevers wordt hij vervolgens geïnstalleerd. Dat klinkt heel moeilijk, maar dat valt best mee. De nieuwe Bevers mogen ieder dan de Beverwet opzeggen:

‘Een Bever werkt hard,
Een Bever maakt plezier,
Een bever helpt zijn vriendjes en familie.’

Op kamp

Ieder jaar wordt de laatste opkomst het Beverlogeerweekend gehouden. Dan mogen alle Bevers hun matje, slaapzak en zaklamp meenemen en beleven we met z’n allen een spannend avontuur. Dit weekend heeft steeds weer een nieuw thema. Wat het thema is? Dat blijft natuurlijk een verrassing tot het weekendje zelf!

De leiding

De Bevers hebben hun eigen leidingteam. Allemaal werken ze er met veel plezier aan, uw kind een leuke opkomst te bezorgen. Ze volgen trainingen en cursussen om de creativiteit maar ook veiligheid van de opkomsten te garanderen Het leidingteam heeft een teamleider(-ster) welke het centrale aanspreekpunt is. Natuurlijk kunt u bij alle leiding terecht voor vragen en/of opmerkingen.

Contact

Kom een keer langs! of stuur een bericht