Kerstopkomst 2016

Algemeen Niels
17 December 2016

Het scouting jaar afsluiten kan natuurlijk niet anders dan met de traditionele kerstopkomst. Zo stonden er afgelopen zaterdag om 15:00 dan ook een stuk of 8 bevers, 20 welpen en 23 verkenners klaar voor de vlag… en natuurlijk, klaar voor de kerstopkomst.

Dit jaar was het doel van de kerstopkomst het versieren van de grote kerstboom bij de welpenvlag. Er hingen al wel lichtjes in, maar nog geen ballen. Op vijf uitdagende posten kwamen groepjes steeds een ander groepje tegen om tegen de strijden. Met deze wedstrijdjes konden ballen voor in de boom verdiend worden. Er werd een lampjes estafette gedaan, keihard touwgetrokken, supersnel sudokus opgelost, kerstverhalen uitgebeeld en vuur gestookt. Tussendoor was er natuurlijk tijd voor een limo momentje.

Om 17:00 hing de boom dan ook vol met ballen. In afwachting van het eten werd de boom (en alle bevers, welpen en verkenners) naar de kampvuurkuil verplaatst om daar de eerste ronde van de grote kerstmanspelshow te houden; een ronde quizvragen voor de verkenners van elk groepje. Na nog wat liedjes (of althans, pogingen daartoe) om de tijd te doden kon op kwart voor 6 aan het voorgerecht worden begonnen; een lekkere bouillon. Daarna volgde een keuzemenu; pasta of stamppot. Het toetje was natuurlijk het allerlekkerst… volgend jaar hoeven we alleen maar toetjes :p.

Na snel wat te hebben opgeruimd ging het programma in de kampvuurkuil weer door. Nu was het voor de quiz de beurt aan de welpen van alle groepjes. Daarna gingen we door met wat actievere uitdagingen. De grote ‘bottle-flip’ uitdaging. Nadat de jeugdleden lieten zien hoe goed ze dat konden was het de beurt aan 3 leiding. Natuurlijk mag het voor de leiding wel wat lastiger; zij deden de Jerrycan-flip uitdaging. Daarna werd het bekerstapelspel gedaan.

Zoals met alles wat leuk is, was het inmiddels al weer 20:00, de tijd was snel gegaan en er stonden al ouders te wachten. Met een echt kerstliedje werd de opkomst afgesloten en werden alle jeugdleden een fijne kerst en een goeie jaarwisseling gewenst. Daarna ging iedereen langzaam naar huis, maar natuurlijk niet voordat de uitslag van het spel werd gegeven.

En zo kwam tegen 20:30 een eind aan een succesvolle kerstopkomst en aan weer een mooi (scouting)jaar. Nogmaals allemaal een hele fijne kerst en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Tot volgend jaar!


er zijn superveel foto's gemaakt deze opkomst, deze vindt u hier

Niels