IJsberentocht 2017

Welpen Middag Daniel
11 Februari 2017

Vandaag was het de jaarlijkse ijsberentocht. Een looproute met veel welpen, spelletjes, chocomel en (eindelijk weer) sneeuw. De opkomst was samen met de Fakkeldraagsters dus de opening vond voor de verandering daar plaats.
Na de gezamenlijke opening werden alle welpen onderverdeeld in 4 groepjes die een-voor-een begonnen met lopen.
Ons groepje moest helaas als laatste vertrekken. Niet dat dit erg was, voor de kids betekende dit meer tijd om sneeuwballen te maken.

Eenmaal aan het lopen hadden de welpen de volle pret met sneeuwballengevechten, met uitgelaten honden spelen en sneeuw-engeltjes maken. Na een paar minuten lopen kwamen we steeds bij verschillende posten waar we een spelletje moesten doen. Hier deden we spelletjes zoals: Circusdirecteur-Koekkoek, Leeuwentemmer en Circusdieren Vangen.

Halverwege de route kwamen we Jacala tegen die warme chocomel voor ons had. Zo kon iedereen zich weer even opwarmen.
Toen we eenmaal klaar waren met drinken merkten we dat we erg achterliepen op de rest, waarschijnlijk door alle sneeuwbalgevechten tijdens het lopen. Dus om nog op tijd terug te zijn voor de sluiting moesten we een kortere weg nemen. Daarom zijn we vervolgens dwars over de duinen teruggelopen. Dit was om eerlijk te zijn een leukere route om te lopen.

Uiteindelijk kwamen we, albeit een paar minuten te laat, terug bij de Fakkeldraagsters. Hier werden alle uitgeputte en voldane welpen weer opgehaald door hun ouders.
Al met al een koude, vermoeiende maar geslaagde opkomst.

Akela

Foto's bij de opkomst

Daniel