HMG-Doet!

Algemeen Niels
11 Maart 2017

Jaarlijks organiseert het oranjefonds de actie NL-doet. Een klusdag waarbij dit jaar door enthousiaste vrijwilligers in heel Nederland 9518 klussen zijn geklaard. En zo ook op de HMG, waar bevers, welpen, verkenners, rowans, leiding, bestuur en ouders allemaal aan de slag gingen om ons terrein en onze gebouwen weer net een beetje beter te maken en klaar voor het verhuurseizoen.

Op de HMG stonden er voor vandaag diverse klussen op het programma, zware en lichte klussen, schoonmaak en bouwklussen, voor ieder wat wils. Om het terrein staat al jaren geen echt goed doorlopend hek meer, daar moest maar eens verandering in komen. Zo werd dit weekend de oude hekdelen uit de grond gehaald en een nieuw hek geplaatst, wat de komende jaren weer stevig vast staat. In de gebouwen waren de keukens toe aan een grondige voorjaarsschoonmaak, een grote groep moeders heeft hier de handen uit de mouwen gestoken terwijl vaders hielpen bij het hek, of het dak op gingen om dit bij het ene gebouw aan te planten en bij het andere gebouw juist leeg te maken. Er werden stukken tegels geveegd en de verkenners maakte kapstokken in de patrouillehoeken.
Door de organisatie vanuit de stichting was voor alle leiding en alle ouders die er met de lunch waren een heerlijke lunch geregeld met soep. Na het klussen werden alle deelnemers aan deze dag natuurlijk enorm bedankt voor hun inzet met een lekke stuk taart.

Natuurlijk is er nog veel meer schoongemaakt, heeft het gashok een nieuw dak gekregen, zijn grote bomen kleiner gezaagd en zijn er stenen gesjouwd. Onder de vakkundige, maar toch vooral super enthousiaste aanmoedigingen van de voorzitter is er weer een hoop gedaan gekregen.
Bedankt daarvoor!

Niels