Kuilen graven, spelen in de duinen en nog veel meer. Met een hoop nieuwe gezicht

Welpen Ochtend Peter
22 Maart 2014

Zaterdag beloofde al een leuke opkomst te worden, en tot onze blijdschap kwamen er 8 (acht!) nieuwe kinderen gezellig meedoen! Natuurlijk gaan we dan lekker spelen in de duinen, de mooiste speeltuin van heel Soest.
En wat doen we dan...                          
  (Meer foto's: klik hier)
Kuilen graven!
Zo groot dat er zes hele welpen in passen. Wij hebben zo veel scheppen meegenomen als we konden vinden in de berging en iedereen heeft met groot plezier zandkastelen, bergen en kuilen gemaakt. Er is zelfs een welp helemaal begraven.
En dat was nog lang niet alles wat we hebben gedaan. We zijn de opkomst begonnen met een spel dat "Galla-Galla" heet: Het lijkt een beetje op Hollandse Leeuwen, maar dan is het speelveld verdeeld in een aantal vakken. Op de lijnen tussen die vakken mogen de tikkers bewegen, maar de tikkers lopen niet vrij rond. Je kunt dus tactiek gebruiken om slim van vak naar vak rennen, zonder getikt te worden. Haal je de overkant en ook weer terug, dan heb je een punt.
Daarna vertrokken we pas naar de duinen. En wie het in de duinen te koud kreeg, kon even naar binnen om op te warmen en te knutselen. Binnen lag een papieren bouwpakket voor een kasteel klaar, met scharen en wat lijm werden dat al snel torens en kastelen.
Tegen het einde van de opkomst deden we nog één spel: "Iemand is hem, neimand is hem". Dat is een actief spel met een bal (of twee) waarmee je elkaar kunt afgooien. Een beetje net als trefbal. Maar dan kan iedereen de bal pakken en iedereen afgooien. Je bent dus nergens veilig! Wie nog niet moe was, is toen wel flink afgemat. Er werd namelijk fanatiek gespeeld.

Voor alle kinderen die zijn komen kijken: Leuk dat jullie er waren en tot volgende week!

Peter