Spelletjes in het bos

Welpen Ochtend Peter
29 Maart 2014

Weer zo'n leuke opkomst met veel nieuwe kinderen!

Dit keer begonnen we met een potje buskruit: Iedereen behalve de buuter verstopte zich in het bos en dan ging hij zoeken. De meeste welpen waren al snel gevonden, maar sommige lukte het om vrij te buuten. Weer anderen bleven in het bos zitten en probeerde niet eens om dichterbij te komen. De buuter zal het dus wel goed doen, of zou het leuker zijn als de welpen wat meer kans kregen door verder weg te lopen van de buutplaats?

Eenmaal terug op het terrein dronken we een glaasje limonade met een plak koek. Het was zo'n lekker weer dat iedereen dorst had!

Na de limonadepauze begon het grote spel van de opkomst: Een postenspel waarbij alle drie de leiding op een eigen post zat, verspreid door het bos. Op elke post waren een paar verschillende spelletjes te doen en met elk spelletje dat je deed kon je muntjes verdienen. Iedereen mocht zelf kiezen waar hij heen ging en wat hij ging doen. Zo kon je bijvoorbeeld plastic bekertjes stapelen zodat je een zo hoog mogelijke toren had zonder hem te laten omvallen. Of je kon gokken op hoe lang iets was, zoals een bankje of boom, en dan met een meetlint opmeten of je gelijk had. Zo waren er wel tien verschillende spelletjes om te doen. Hoe beter je het spelletje deed, hoe meer muntjes je ervoor kreeg.
Iedereen vermaakte zich kostelijk, maar dat was nog niet eens alles! Je kon zelfs ook nog weddenschappen afsluiten met de leiding: Je kon zelf uitdagingen verzinnen en dan wedden op of het zou lukken of niet. Lukte het je (je raad het al) dan verdiende je weer muntjes.

Het leek zo kort, maar eigenlijk waren we al snel meer dan een uur spelletjes aan het doen in het bos. Het was alweer de hoogste tijd om terug te gaan voor de eindvlag.

Een geslaagde opkomst. Alle nieuwe kinderen: Tot over twee weken! (volgende week hebben wij weekendkamp)

Peter