Bos en Duinen

Welpen Middag Tjeerd
29 Maart 2014

Het mooie weer is niet meer te negeren, het lijkt wel zomer te zijn de afgelopen opkomsten. Ook deze opkomst zal weer zonder regen en met zon en aangename temperaturen samen gaan. Vandaag is het een drukke opkomst, er zijn 3 kies je sport deelnemers en een extra vriendje aanwezig. 

Zoals gewoonlijk begonnen we de opkomst met het hijsen van de vlag en een namenrondje. Zo konden we elkaar allemaal leren kennen. Hierna kon de opkomst echt beginnen, een postenspel waarbij pokerfiches konden worden verzameld. Verspreid door het bos zat de leiding, met diverse opdrachten, op de welpen te wachten. De afstand en lengte van dingen gokken om ze vervolgens na te meten of het stapelen van een zo hoog mogelijke toren met plastic bekertjes. Aan de hand van de inzet en het resultaat van de opdracht werden de welpen met fiches beloond.

Nadat, alle welpen in groepjes, alle 9 opdrachten hadden gedaan gingen we terug naar het terrein. De welpen kregen een lekker bekertje limo en een speculaasje. Twee welpen begonnen al aan hun limo voordat de leiding iedereen van een bekertje had voorzien, zingen dus !! Nadat de twee slachtoffers netjes een liedje hadden gezongen mochten ze weer gaan zitten en gingen we met z'n allen aan de limo. 

Nu de dorst was gelest konden de welpen nog even hun energie kwijt in de duinen. Altijd een groot succes die duinen. Onder toezicht van de leiding konden de welpen vrij in de duinen spelen. Vele forten en kuilen werden gegraven terwijl andere welpen druk bezig waren met door de duinen rollen, lummelen en voetballen. 
Helaas vloog de tijd voorbij en moesten we alweer op weg terug naar het terrein. We haalde de vlag naar beneden en de opkomst was afgelopen. 
  
Bekijk de foto's van deze opkomst hier

Tjeerd