De Vlag en de Duinen

Welpen Ochtend Peter
17 Mei 2014

Zoals altijd begonnen we met de vlag. En om even wat energie kwijt te raken speelden we een paar potjes buskruit in het bos.

Daarna deden we iets speciaals: We gingen weer terug naar de vlag! Was de opkomst nu alweer afgelopen? Nee hoor, helemaal niet, wij gingen gewoon eens even de vlag voordoen voor alle nieuwe leden. We legden uit dat wij altijd gezamenlijk openen en gezamenlijk afsluiten. Net als dat wij altijd wachten met eten en drinken tot iedereen heeft. (En we een liedje hebben gezongen.) Vervolgens deed de leiding de vlagceremonie een keer helemaal voor. Mang speelde in zijn eentje voor leiding terwijl de andere leiding deed alsof ze gids en helper waren van nest Rood. Tijdens het hijsen van de vlag vertelden ze precies wat ze deden. Na het voordoen van de vlag oefende iedereen nog even een keertje de Welpenwet: "Een Welp speelt samen met anderen in de rimboe. Hij is eerlijk, vriendelijk, houdt vol en zorgt goed voor de natuur."

Uiteindelijk hebben we toch best wel eventjes stil gestaan bij de vlag dus het was de hoogste tijd om lekker rond te rennen. Vrij te spelen en te ravotten in de duinen. We namen de scheppen mee, een frisbee en een bal. De meesten gingen natuurlijk de grootst mogelijk kuilen graven maar sommige welpen maakten samen een ballenbaan: Een baan van zand waardoor een voetbal zo lang mogelijk rolt voordat ie onderaan de heuvel is. Veel zigzaggen dus. En ook heel veel uit de bocht vliegen!

Peter