Raad de Locatie 2014

Verkenners Algemeen Niels
13 Juli 2014

Met de dagen die steeds langer en warmer worden, de scholen die langzaam richting een einde gaan en de ijssalons die weer open zijn, mag het wel duidelijk zijn. De zomer komt er aan, en met de zomer; het zomerkamp. De leiding is al weer een hele tijd bezig om een super tof zomerkamp in elkaar te draaien.... maarja, waar? Dat is en blijft natuurlijk de vraag, alhoewel... Er zal dit jaar weer raad de locatie gespeeld worden. Via hints op deze pagina kunnen jullie er als verkenners in de komende 8 weken achter komen waar wij dit jaar op zomerkamp gaan. En .... niet voor niets! De winnaar zal een leuke prijs krijgen. Het zomerkamp is inmiddels geweest, de rode tekst geeft de uitleg van de hints.

Laten we moeilijk beginnen:
Hint 1: "Zand was hier ooit in overvloed, nu is het er nog steeds genoeg."
Dit wijst op de oude zandafgraving direct naast ons terrein


Uiteraard komt er ook een tweede hint. Na een week met heerlijk zonnig weer (ideaal kamp weer) en harde regenbuien (regelrecht ramp weer) is het al weer tijd voor deze hint.
Hint 2: "Het is dit jaar een terrein dat een stukje uit je kleding mist."
Dit wijst er op dat we niet een op scouting-'label' terrein zitten.


Na de patrouille wedstrijden gaat er morgen een patrouille naar de LSW om daar te strijden om de eer. Kortom, tijd om ze (en alle andere verkenners) een hint mee te geven om eens goed over na te gaan denken.
Hint 3: "In de omgeving is iets dat meer bij het thema van de middagverkenners van vorig jaar past."
Het terrein en omgeving liggen op, de 'Goud'se berg, het thema van de middagverkenners van vorig jaar was: "Goudkoorts"


Tof hè, was dat watergevecht? Hopelijk hebben jullie er van genoten?! Dat maakt het al weer tijd voor de vierde hint
Hint 4: In 2008 deden de ochtend verkenners en de middag verkenners nog niet zoveel samen. Toch hadden zij hun zomerkamp dat jaar op hetzelfde terrein. Vanaf dat terrein is het ongeveer 984251,9685 duimen naar het terrein waar we dit jaar zitten.
In 2008 zaten we op het scoutinglabelterrein 'de Vrijenberg' in 'Loenen' vanaf daar is het ongeveer 25 kilometer naar Lunteren

Een vader zoon weekend, en heel wat speculaties verder is het tijd voor alweer een hint:
Hint 5: De op 3 na grootste ... van de grootste ... van Nederland
De volledige zin zou moeten zijn: De op 3 na grootste gemeente van de grootste provincie van Nederland. Lunteren is gemeente Ede, wat op haar beurt de op 3 na grootste gemeente is van de grootste provincie: Gelderland

Raad de locatie begint steeds meer bij mensen aan te slaan, de speculaties blijven groeien, maar blijkbaar zijn er nog niet genoeg hints. Maar niet getreurd de volgende hint is een klein rijmpje zodat je het goed onthoudt.
Hint 6:
 "Niet iedereen op het terrein,
hoeft net als ons een scout te zijn"
Deze hint maakt nogmaals duidelijk dat het terrein ook te huur is voor niet-scoutinggroepen


Een beetje eerder dan ondertussen standaard is komt hierbij de voor-laatste hint. En ik moet eerlijk zijn, na deze hint en als je alle andere hint goed hebt begrepen, is het voor het eerst mogelijk om met enige zekerheid het juiste terrein aan te gaan wijzen, dus ik ben benieuwd.
Hint 7:

Na het oplossen van de Rebus kom je uit op: Maxima Zorreguieta tweeëntwintig april, op deze datum bezocht onze koningin scouting Lunteren.

Nu het zomerkamp nog maar een kleine week van ons verwijder is en nog niemand het terrein heeft geraden een laatste hint. Deze hint is overigens extra leuk voor de geocachers onder jullie. Ik ben benieuwd of het jullie nu eindelijk gaat lukken. Dit is de laatste hint, nu moet het echt wel lukken.
Hint 8:

En ja, dit wijst voor zich, uiteraard was het kaartje niet op het Noorden gericht om het zo wat moeilijker te maken!


Naast deze hint's volgden uit de beginletters van alle introducties op een nieuwe hint stiekem ook het woord: Lunteren.
De Leidings


Andere verkenners dachten al:
Karel: Apeldoorn, 'geen terrein'
Youp: Zelhem, Landgoed de Hoenderkamp
Daan: Stroe, het Stroese Zand
Ivo en Lucas: Hengelo, Landgoed de Honderkamp
Mattias: Huissen, 'geen terrein'

Niels