De geschiedenis (volgens de welpen)

Welpen Ochtend Peter
24 Mei 2014

Deze opkomst stond in het teken van de geschiedenis. En dan niet zo'n saaie geschiedenisles, maar een echte uitdaging voor jezelf. De opdracht was simpel: Loop naar één van de posten toe, daar krijg je van de leiding een plaatje van een alledaags voorwerp. Zoals een pen, een trein, een rol WC-papier, of een laptop. De welpen moesten vervolgens zelf bedenken wanneer dat ding voor het eerst was uitgevonden. Als je het dacht te weten, dan mocht je je plaatje opplakken op een grote tijdlijn. Die tijdlijn was binnen op de centrale post en als je dat wilde mocht je het plaatje nog mooi inkleuren.
(De tijdlijn is amper nog zichtbaar onder alle plaatjes.)
Het blijkt dat van heel veel alledaagse dingen, totaal niet bekend is wanneer het is uitgevonden. En eerlijk gezegd wist de leiding het ook lang niet altijd. Gelukkig hadden we het wel opgezocht en konden we na afloop de goede antwoorden geven. Onder het genot van een bekertje limonade.

Voor en na het grote geschiedenis spel hebben we nog twee keer een potje trefbal gespeeld (foto's). Dat blijkt best een leuk spel te zijn, maar het wordt pas helemaal geweldig als de welpen het tegen de leiding opnemen! Na een epische strijd der titanen op het sportveld was het dan toch weer tijd voor de sluiting. Moe maar voldaan ging iedereen weer naar huis.

Peter