Strooizout genoeg

Verkenners Algemeen Niels
8 November 2014

Met de winter opkomst, de dagen die steeds donkerder en vooral steeds kouder zijn en het klimaat dat al behoorlijk van slag is, moeten we in Nederland extra gaan oppassen voor een strenge winter. Kortom, zaak om genoeg strooizout op te slaan. Dat was dan ook het doel van het spel vandaag. 

Uiteraard begin de opkomst zoals gewoonlijk met de vlag. Daarna werd er in de Soester Duinen een aantal potjes trefbal gespeeld om even warm te worden. Na het trefballen was het tijd voor het hoofdspel van vandaag. "Het Grote HMG Breng De Zout Vooraad Weer Op Pijl Spel" (oftewel voor insiders: HGHMGBDZVWOPS).

De bedoeling was om met jouw groepje (de groep werd verdeeld in 3 groepen) jouw deel van de kaart van Nederland volledig van strooizout te voorzien. Hiervoor moest je natuurlijk een vergunning en rijbewijs hebben (lintje) om vervolgens op weg te gaan om je vrachtwagen met strooizout te laten vullen. Deze konden ze daarna leegstorten over de snelwegen van Nederland om zo bevriezing van de wegen te voorkomen.

Toen de winnaar van het spel eenmaal was bepaald gingen we terug naar de HMG om daar limo te gaan drinken. Na (of eigenlijk al tijdens) de limo speelde we nog een potje 'Weerwolven van Wakkerdam' waarbij de hoede burgers het spel wonnen en alle bloeddorstige weerwolven wisten te ontmaskeren.

Bij de middag werd vervolgens ook nog lootjes getrokken voor de sinterklaasopkomst van 6 december. Bij de ochtend gaan ze dat volgende week doen.

Na kort en bondig corvee was deze opkomst al weer voorbij, nog even de vlag en daar gingen de verkenners al weer huiswaarts.
Tot Volgende Week.

Niels