Love is in the air

Verkenners Algemeen Niels
14 Februari 2015

Vandaag was het 14 februari, oftewel Valentijnsdag. De dag om je geliefde of de persoon die je stiekem aanbid een kaartje te sturen. Voor de verkenners een mooie gelegenheid om eens in contact te komen met andere scouts. Daarom hadden we vandaag opkomst met de Fakkeldraagsters.

Voor de opkomst wisten de verkenners nog nergens van af. Het was dan ook erg leuk voor de leiding om alle verraste (en vaak enig sinds wanhopige) gezichten te zien toen er langzaam meer en meer scouts van de Fakkeldraagsters het terrein op kwamen. En met de vlag werden de verschillen meteen heel duidelijk. Wij hebben onze das over onze kraag en zij juist eronder, wij hebben ons uniform in onze broek en zij juist niet, wij lezen de wet voor en zij kennen hem uit hun hoofd. (het is weliswaar een ander wet, maar misschien moeten de HMG verkenners de wet ook maar eens uit hun hoofd leren)

Daarna werd in het verkennershok speluitleg gegeven om vervolgens groepjes te gaan maken, steeds een tweetal van een fakkeldraagster en een HMG'er, en dan twee van die tweetallen bij elkaar. Kortom; groepjes van twee HMG'ers en twee fakkeldraagsters. Aangezien er wat meer HMG'ers dan Fakkeldraagsters waren kwamen er ook wat groepjes met andere samenstellingen uit.

Eenmaal in groepjes verdeeld gingen we naar de duinen. Hier moesten de verkenners door middel van opdrachten onderdelen van Cupido's gebroken hart verzamelen om zijn hart weer te kunnen lijmen. Zo werden er liefdespijltjes geschoten, liefdesbrieven ontcijferd en geoefend op de perfecte kus (op een chocolade zoen). Hoewel de groepjes goed op weg waren hebben we het hart helaas nooit helemaal compleet gekregen, maar waarschijnlijk is Cupido er zelf ook wel weer bovenop gekomen.

Na dit spel gingen we naar de kampvuurkuil. Hier was het tijd voor (uiteraard kampvuur en) limonade en een koekje. Onder het drinken kregen de groepjes een set woorden. Met deze woorden moesten de groepjes vervolgens een toneelstukje maken met als thema 'Valentijn'. Dit lijkt heel makkelijk, maar naast woorden als: 'diner', 'rood' en 'liefde' maakte je ook kans op woorden als 'vrachtwagen', 'auto', en 'gel'. Voor elk woord dat voorkwam in het stukje kregen de groepjes een punt, daarnaast werd originaliteit en overtuigend spel natuurlijk ook beloond.

Toen alle stukjes waren opgevoerd was het al weer tijd voor de eindvlag. Deze keer voor één keer geen corvee, maar direct eindvlag. Volgende week weer gewoon opkomst. 

Niels