Advanced Wars

Verkenners Algemeen Niels
22 Februari 2015

Vandaag stond er voor de verkenners een strategisch spel op het programma. De leiding had al gepland om deze opkomst binnen te houden, maar het weer leek het daar ook wel mee eens te zijn. Wat een lelijk weer, het terrein is weer één grote benden vol plassen en modder. Kortom het ideale weer om lekker warm binnen te gaan zitten.

Maar goed, de vlaggenmast staat toch echt buiten, dus de opkomst begon wel buiten met de vlag. Daarna snel naar binnen waar een supergroot bordspel op de vloer van het verkennershok was gemaakt. De leiding was hier vrijdag avond al druk mee bezig geweest, dus het spek kon meteen beginnen. Het doel van het spel? De toren in het midden van het speelbord zoveel mogelijk beurten in je bezit hebben. Dat klinkt makkelijk, waar het niet dat de groepjes allemaal in een uiterste hoek van het spelbord begonnen.

Extra eenheden kosten natuurlijk geld, elke beurt kreeg je aan het begin van de beurt tien dollars, maar helaas was de goedkoopste eenheid 50 dollar. Nu kun je natuurlijk 5 beurten wachten, maar er was ook een snellere weg. Op het speelbord waren olieboor plaatsen. Wanneer je een eenheid op zo'n plaats had staan kreeg je per beurt ook weer 10 dollar extra. 

En dan is er nog de keuze in eenheden. Waar verplaatst jouw eenheid zich het snelst, en welke eenheden zijn het sterkst. Infanterie of toch maar anti-infanterie kopen? Of toch liever een tank of een medic?  Al snel had een van de vier groepjes het midden van het brod bereikt en begon het gevecht om de toren.

Uiteraard won de leiding (zelfs als deze niet mee speelde). Want tja, "Leiding wint altijd". Maar de verkenners vervulde de rest van de plaatsen op het scorebord ook met veel trots. Al met al een leuke opkomst zo aan het begin van de vakantie. Volgende week een keer geen opkomst, want de leiding gaat het Zomerkamp voorbereiden.

Niels