Hole in one

Verkenners Algemeen Niels
23 Mei 2015

Deze week gingen de verkennersĀ golfen, en met de Soester Duinen in onze achtertuin werd dit natuurlijk Duingolf. En laten we eerlijk zijn, dat is toch wel even wat anders dan midgetgolf of golfen op een grasmat. Om te beginnen moesten de verkenners eerst maar even leren hoe dat golfen nu eigenlijk moet... hoe sta je? hoe sla je? en hoe houdt je je club (je golfstokje) nu eigenlijk vast?

De opkomst begin wat anders dan normaal. Omdat het terrein verhuurd was moesten de fietsen buiten het terrein worden geplaatst en werd er alleen even snel vlag gehouden om vervolgens de rest van de opkomst in de duinen door te brengen.
Daar kon Tjeerd met zijn golf-ervaring een aardige workshop geven zodat de verkenners daarna even goed konden gaan inslaan. Op de eerste keer fluiten mochten alle verkenners slaan, bij de tweede keer fluiten mochten de verkenners het veld in lopen om hun balletje te halen. Met zijn alle stonden de verkenners op een lijn in de duinen. Voor toevallige voorbijgangers vlogen de balletjes om de oren.

Vervolgens moest de bal natuurlijk ook een hole bereiken (dat gaatje in de grond dus). In groepen werd er naar de hole's toe geslagen. De verkenners moesten zelf hun aantal slagen bij houden, maar het ging soms nek aan nek. (of bal aan bal?)

Hoe dan ook, het was zeker weer een geslaagde opkomst.

Bekijk de foto's

Niels