Nieuws

Brand Elkaars Land Af Spel

Welpen Ochtend Reinder
22 November 2014

Na de vlag hebben we met de ochtend welpen een leuk en ruig spelletje gedaan in de duinen: Het 3 Vakken Sleep Spel. Toen we terrug waren in de zitkuil heeft Shere-Khan de speluitleg gegeven over het grote Brand Elkaars Land Af Spel. Dat houdt in met een katapult een balletje af schieten op het land (van kranten) van de tegenstander. Waar hij neerkomt word een brandende lucifer neergelegd. Door middel van vragen en opdrachten te doen verdien je munten. Met die munten kunnen ze olie en water kopen om het vuur harder of zachter te laten branden. Het was een erg toffe opkomst.

Met vriendelijke groet,
Kaa.

Maffia op de HMG

Verkenners Algemeen Niels
21 November 2014

Het is onrustig op de HMG. Op en rond het terrein lijken bendes bezig te zijn met allerlei zaakjes die niet helemaal pluis zijn. Illegale handel, liquidaties, bende oorlogen, het lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Tot nu toe lijken de zaakjes allemaal nog een beetje onder de radar door te gaan maar uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat daar wel eens snel verandering in kan komen. De rust word waarschijnlijk zaterdag ochtend al bruut verstoord. Gelukkig melden de bronnen ook dat na dit weekend de rust waarschijnlijk weder zal keren. Maar wij pinnen ons er niet op vast, je weet tenslotte maar nooit met maffia.

Kortom....
Wordt vervolgt 

Golfen met de Rowans

Rowans Auke
8 November 2014

Vandaag zijn we met de HMG Rowans gaan golfen in de duinen. De opkomst werd georganiseerd door Laurens en Daan. We hadden natuurlijk vlag als opening, hierna kregen we de opkomstindeling van Laurens te horen en vertrokken we naar de duinen. Het weer zat aardig mee en er zijn grote successen geboekt en het was par300 dus we hadden wel een aardige score. Helaas moest ik eerder weg maar skipte zo wel het corvee. 
Het was een uitermate chill dagje.

Abel

Regio Vossenjacht Amersfoort

Welpen Algemeen Peter
8 November 2014

Ruim 260 welpen van 15 verschillende scoutinggroepen uit de omgeving hebben zaterdagmiddag voor de nodige opschudding gezorgd in de historische binnenstad van Amersfoort. “Welk land bent u?” was daarbij een veel gestelde vraag.

Om twee uur ‘s middags stond het plein onder de Onze Lieve Vrouwetoren vol met jongens en meiden van 7 tot 11 jaar uit, afkomstig van scoutinggroepen uit Amersfoort, Baarn, Soest, De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk, Hoevelaken en Zeist. Daar kregen ze te horen kregen dat zij die middag zouden deelnemen aan een vossenjacht.

Voor deze typische scoutingactiviteit werd het hele gebied binnen de stadssingel uitgekamd op zoek naar inwoners van verschillende landen. Met de leiding verkleed als onder andere Egyptenaren, Schotten en Japanners konden niet alleen de welpen, maar ook een groot deel van het winkelend publiek genieten van een bont multicultureel gezelschap.

Tenslotte kwamen de welpen weer samen op het Lieve Vrouwekerkhof om te delen welke landen zij hadden ‘bezocht’ en waar hun grote held Mowgli verstopt zat, namelijk in Ghana. Ghana is het land waar Scouting Nederland een partnership mee heeft. Daarna was het voor elk van de 15 scoutinggroepen tijd om terug te keren naar het eigen clubhuis.

Strooizout genoeg

Verkenners Algemeen Niels
8 November 2014

Met de winter opkomst, de dagen die steeds donkerder en vooral steeds kouder zijn en het klimaat dat al behoorlijk van slag is, moeten we in Nederland extra gaan oppassen voor een strenge winter. Kortom, zaak om genoeg strooizout op te slaan. Dat was dan ook het doel van het spel vandaag. 

Uiteraard begin de opkomst zoals gewoonlijk met de vlag. Daarna werd er in de Soester Duinen een aantal potjes trefbal gespeeld om even warm te worden. Na het trefballen was het tijd voor het hoofdspel van vandaag. "Het Grote HMG Breng De Zout Vooraad Weer Op Pijl Spel" (oftewel voor insiders: HGHMGBDZVWOPS).

De bedoeling was om met jouw groepje (de groep werd verdeeld in 3 groepen) jouw deel van de kaart van Nederland volledig van strooizout te voorzien. Hiervoor moest je natuurlijk een vergunning en rijbewijs hebben (lintje) om vervolgens op weg te gaan om je vrachtwagen met strooizout te laten vullen. Deze konden ze daarna leegstorten over de snelwegen van Nederland om zo bevriezing van de wegen te voorkomen.