Nieuws

Halloween speurtocht

Bevers Yorick
1 November 2014

Vandaag hadden de bevers een speciale opkomst, namelijk een avond opkomst. Dit is altijd heel spannend omdat de bevers dan laat mogen opblijven en hun zaklamp mogen meenemen.

Eerst kregen de bevers allemaal een aantal breaklight armbanden. Hiermee waren we goed zichtbaar. Daarna begonnen we met de speurtocht. De route bestond uit bordjes die reflecteerden. Dus goed schijnen met je zaklamp anders zie je ze niet!

Beeld voor Beeld

Verkenners Algemeen Niels
1 November 2014

De verkenners hadden deze week een opkomst Stop-Motion-Filmpjes maken. Zo'n filmpje bestaat uit een heleboel losse foto;s die wanneer je ze snel achterelkaar afspeelt een filmpje vormen. De verkenners kropen deze week in de huid van de regiseur, producent, acteur en camerman en dat ook nog eens allemaal tegelijk.

Om even alle overbodige negatieve energie kwijt te kunnen begonnen we deze opkomst met een potje frisbee in de duinen. Helaas geen ultimate-frisbee want onze goede (ultimate) frisbee was helaas zoek. Maar de strijd was er niet minder hevig om. Natuurlijk was het weer de schuld van de wind en van de zon die in je ogen schijnt wanneer je niet won en was het de tegenpartij die hard stikke vals speelde.
 

Binnenspel opkomst 11 oktober

Verkenners Middag Niels
11 Oktober 2014

Vandaag moesten we van wegen het weer de opkomst naar binnen verplaatsen. (een beetje regen kunnen we natuurlijk wel hebben, maar de hele middag in stortregen spelletjes doen is wat minder verstandig. Youp heeft een logboek geschreven van de opkomst:

We begonnen de opkomst met de vlag. Na de vlag gingen we naar binnen, daar kregen we de nieuwe patrouilles te horen. Toen gingen we een spel doen met twee bezems en een theedoek en je moest de theedoek onder de stoel van de tegenpartij door schuiven. Daarna gingen we een soort wie is het doen. Daarvan gingen we ongeveer vijf potjes doen. Toen dat klaar was gingen we bordspellen doen, je had keus uit ongeveer 10 bordspellen. Ik koos risk samen met Mattias, Jobs, Job, Yoram en Jari. Wie er heeft gewonnen weten we niet. Daarna gingen we koekhappen per patrouille. Na het koekhappen moesten we coveën en toen waren we waar ik dit schrijf.
Youp de Groot
middag verkenners

Een aquarium maken

Bevers Yorick
11 Oktober 2014

Terwijl het zonnetje s'ochtends scheen begon de opkomst met de bever vlag. Met zijn allen de bever-wet opzeggen en daarna richting de duinen een paar klim bomen opzoeken.
We een paar aparte bomen met grote takken die laag bij de grond hingen waren snel gevonden. Wie doet het beste een aapje na?

Terug op het gebouw onze jas ophangen en aan tafel zitten. Iedereen kreeg een schoenendoos maar er zat geen schoen in.
De leiding legde in stapjes uit wat we moesten doen:

  • Eerst een kijk gaatje maken. Dat is nog best lastig met zo'n dikke kartonnen doos.
  • Daarna moest de binnen kant blauw worden, dus lekker aan de slag met lijm en blauw papier!