Nieuws

Pionieren Dia-Avond

Verkenners Algemeen Niels
4 Oktober 2014

Vanavond was het dan eindelijk zover. De dia-presentatie van ons supertoffe zomerkamp. Maar voordat het zover was moest er nog wel even wat gebeuren. Want zoals gebruikelijk moet er natuurlijk een toffe poort staan waar alle ouders, broertjes en zusje onderdoor moeten. Kortom, genoeg te doen vandaag.

De leiding was dan ook al vroeg aanwezig om een voorbeeld te pionieren waar de verkenners naar konden kijken om te zien 'hoe het moet worden'. Vanaf 9:30 kwamen dan ook de eerste verkenners aan-druppelen en om 10:00 konden we beginnen met de vlag. We hadden vandaag een gezamenlijke opkomst. Omdat voor de middagverkenners Robin niet aanwezig kon zijn kwam Adriaan (onze nieuwe groepsvoorzitter, maar vooral zelf oud verkenner en leiding) ons ondersteunen.

Na de vlag gingen we de duinen on voor een lekker actief potje 'Hollandse Leeuwen'. Yoram was de tikker en na een klein kwartiertje werd ook de laatste verkenner uit het duinzand opgetild en konden we weer terug naar de HMG. Daar waren we wel toe aan een lekker bekertje limo met een koekje erbij. Daarna werd de groep in tweeën gedeeld, de ochtend en de middag. Elk met hun eigen leiding gingen we vervolgens aan de slag met de bouw van onze super toffe poorten.

Natuurbingo

Welpen Ochtend Peter
4 Oktober 2014

De opkomst begon met een spelletje waarbij je flink kon stoeien, genaamd "Draken en Trollen". Er was een speelveld met daarin de helft van de welpen, de draken. Langs één van de randen van het veld stond een lijn met trollen te wachten op hun beurt. Wat de trollen namelijk moesten doen was één voor één door de draken heen proberen te komen, terwijl de draken hen tegen hielden. Het doel was om de overkant te halen, want daar zat de "Koning-draak". Als een trol hem wist aan te tikken dan hadden ze een ronde gewonnen. Na een tijdje wisselde we de teams en speelden we nog een paar rondes.

Na een actieve start gingen we lekker de natuur in. We speelden "Natuurbingo": elk nest kreeg een grote bingokaart mee met daarop dingen die je in het bos kunt vinden. Zoals een paddenstoel, een spin, mos, een blaadje, enzovoorts. Per nest ging er een leiding mee om de bingo's te controleren. Maar vooral om de enthousiaste verhalen aan te horen van de welpen. De één wist wel tien soorten paddenstoelen te benoemen, de ander vijf soorten mos. En nog iemand anders vertelde verhalen over hoe hij thuis, binnen, van alles wist te vinden dat eigenlijk toch wel buiten in het bos hoorde...

Levend stratego

Welpen Ochtend Peter
13 September 2014

De opkomst was weer vol geladen met spellen en mooie spellocaties in het bos en in de duinen. 

We begonnen de opkomst met een wandelingetje door het bos, langs het fietspad, naar een andere kant van de duinen. Daar deden we een potje "Stand in de mand". In het losse zand is dat flink vermoeiend maar wel leuk. Na dit beginspel gingen we weer naar de HMG voor een bekertje limo en een koekje.

Het tweede spel van de opkomst was een stukje verder weg: Op het terrein van het voormalig ziekenhuis "Zonnegloren", voorbij de Soesterbergsestraat. Daar speelden we levend Stratego in twee teams. Iedereen kreeg een rang toegewezen in de vorm van een speelkaart. Je kunt anderen tikken om een strijd aan te gaan en als jouw rang hoger is dan win je. De verliezer geeft zijn speelkaart af en gaat een nieuwe halen bij de leiding. Het team dat als laatste nog kaarten over heeft, heeft gewonnen.

Vuurtje stoken, broodje bakken!

Welpen Ochtend Peter
6 September 2014

De eerste opkomst van het nieuwe seizoen was weer lekker traditioneel padvinderij: Hout sprokkelen, leren vuur stoken en uitendelijk zelf een broodje bakken.
 
We begonnen met een potje buskruit in het bos. Dat was meteen een goede manier om even alle namen te leren kennen, want er waren twee nieuwe welpen bij om eens mee te kijken.

Onderweg terug begonnen we al met een kleine les: hoe zoek je nou goed brandhout uit om te sprokkelen? Even later liep iedereen met een stapeltje droge takken terug naar de HMG. Daar begint natuurlijk het echte werk. De leiding gaf even heel kort uitleg over de veiligheid en over hoe je een vuurtje kan opbouwen. Daarna ging iedereen zelf aan de slag om een eigen vuurtje op te bouwen. Al dan niet in tweetallen of met meer.

Eerste opkomst

Bevers Yorick
6 September 2014

Vandaag was de eerste opkomst van het seizoen. Eerst even bijpraten over de vakantie en wie er al naar school moest.
Daarna lekker de duinen in, springen van de heuvels!

En uiteraard een wedstrijdje wie het verst komt. Na wat drinken en een koekje lekker water-verven waarbij aliens en draken tot leven kwamen. Nog een spelletje "drakula hoe laat is het" en het was helaaas al weer tijd om af te sluiten.